Als autohuurexpert helpen wij je dolgraag bij het regelen van een huurauto. Wij willen dat jouw vakantie zo zorgeloos mogelijk verloopt, door het aanbieden en regelen van zorgeloze all-in autohuur. Dat is nu eenmaal wat wij doen. Máár we zouden geen expert zijn, als we niet nog meer handigheidsjes wisten. En dus geven we je 5 nuttige tips waarmee je je autohuur nét wat slimmer kunt regelen.

1. de 24 uurs regel

Wist je dat autohuur per 24 uur wordt berekend? Dus reserveer je van 13:00 uur tot 13:00 uur de volgende dag, dan betaal je 1 dag. Maar huur je de auto tot 15:00 uur, dan komt er een volle dag bij. Ook al huur je de auto maar twee uurtjes langer. Huur je van 09:00 tot 17:00 uur op dezelfde dag, dan mag je de huurauto eigenlijk tot de volgende dag 09:00 uur houden voor dezelfde prijs. Maak dus slim gebruik van deze regel en haal het maximale uit je huurperiode.

2. Grensoverschrijding

In veel landen mag je probleemloos en soms zelfs gratis met de huurauto de grens over. Maar niet altijd! Doe je dit in deze landen zonder toestemming, dan vervalt de verzekering. Tijdens het maken van de reservering kun je aangeven dat je van plan bent een grensoverschrijding te maken. Vergeet dit niet! Dan kunnen wij het vooraf voor je aanvragen bij de lokale wagenparkaanbieder en de verzekeringspapieren regelen. Wij regelen het en jij kunt zorgeloos je vakantieland én het buurland verkennen. Twee vliegen in één klap.

Tijdens het maken van de reservering kun je aangeven dat je van plan bent een grensoverschrijding te maken. Vergeet dit niet! Dit scheelt je ter plaatse weer tijd.

3. Drop off box

Vertrekt je vlucht op een erg vroeg tijdstip? En is het verhuurkantoor nog niet geopend op het moment dat jij de huurauto wil inleveren? Geen probleem. Vaak kan je de huurauto ook buiten de openingstijden van een verhuurkantoor inleveren. Meestal gaat dit via een drop off box waar je de sleutel in achterlaat. Op je voucher kun je lezen of je gebruik kunt maken van een dropbox. Dit staat dan aangegeven onder het kopje ‘Inlevergegevens’. Maak je hier gebruik van, let dan wel goed op de staat van de huurauto en of je geen schade hebt.

Lever je de sleutel in in een drop off box? Dan is het handig om foto’s te maken van de huurauto. Mocht er dan schade worden doorberekend terwijl je geen schade hebt veroorzaakt, dan staat het op foto!

4. Creditcard

Voor het voldoen van de waarborg heb je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. Vergeet deze dus niet mee te nemen! Heb je geen creditcard op naam van de hoofdbestuurder, dan heb je een probleem… Grote kans dat je de huurauto dan niet meekrijgt. Heb je zelf geen creditcard maar je reisgenoot wel? Reserveer dan ons AD-pakket of Tweede bestuurderpakket en zet de boeking op naam van de medereiziger. Ter plaatse kun jij jezelf dan laten bijtekenen als extra bestuurder en alsnog zorgeloos rondrijden in de huurauto!

5. Adresaflevering

Het is ook mogelijk om de huurauto af te laten leveren bij het hotel of appartement. Op veel populaire bestemmingen is dit zelfs kosteloos! Deze service is bijvoorbeeld erg handig als je met een nachtvlucht aankomt en niet meteen de huurauto wil ophalen. Of als je de eerste dagen van je vakantie eerst lekker wil zonnebaden op het strand, alvorens je actieve uitstapjes gaat maken met de huurauto.

Tip: de meeste reserveringen voor adresaflevering worden gepland rond 10:00 uur. Dit kan wachttijden veroorzaken. Laat je de auto bijvoorbeeld de avond ervoor afleveren, dan hoef je ’s morgens niet te wachten en kan je direct wegrijden! Als je de auto ook weer ’s avonds laat ophalen, blijf je binnen de 24-uursregel en komt er geen extra huurdag bij.

Hopelijk heb je iets aan deze 5 tips. Wil je advies voor een specifieke bestemming? Onze autohuurexperts zijn 7 dagen per week bereikbaar voor hulp bij het maken van een reservering. We helpen je graag!

Geen zorgen via Sunny Cars

Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken als je via Sunny Cars huurt. Niet voorafgaand aan je boeking, niet wanneer je de huurauto ophaalt en óók niet als je schade rijdt. Best een geruststellende gedachte. Via Sunny Cars huur je volgens ons all-in concept. Dit betekent dat alle benodigde verzekeringen en dekkingen inclusief zijn. Ook zijn wij 24/7 bereikbaar op ons Nederlandstalig noodnummer! Bekijk hier de website van Sunny Cars


bestelwagen huren

‘Huur per uur’ is een speciale formule van Luxauto. Ze laat u toe een bestelwagen voor enkele uren te huren, en niet meteen voor een hele dag. Zo betaalt u enkel wat u echt nodig hebt!  Hebt u uw bestelwagen onverwacht toch langer nodig dan enkele uren? Dan krijgt u bij het terugbrengen altijd de goedkoopste oplossing. Zo is het vanaf 6 uren goedkoper om aan dagtarief te huren.

Nieuwe stockwagen of tweedehands auto nodig? TuuTuuT …

Tweedehands auto gezocht? Ontdek ons uitgebreide gamma 2dehands wagens. Enkel auto’s van erkende concessiehouders en onmiddellijk beschikbaar.